MFVOF i Molkom

Projektstöd från EU via Leader Närheten

Vi har fått godkänt på en ansökan om projektmedel till undersökningar av vattenkvalitéen i Molkomsjön från EU via Leader-Närheten i form av en miljö check på 20,000 kr.

Arbetet med undersökningarna av vattenkvalitéen görs i samarbete med elever och lärare på Nyeds skola (vatten kemi) och Molkoms Folkhögskola (vatteninsekter och plankton)

Insamling av vattenprover är påbörjad och kommer att fortgå under perioden Oktober 2013 – Maj 2014. I slutet av Maj kommer allmänhet och myndigheter att inbjudas till en presentation och diskussion av resultaten

Både för Nyeds skola och för Molkoms Folkhögskola innebär detta att undervisningen blir ”på riktigt”, vilket gör undervisning mer spännande. Vi hoppas också från MFVOF sida att vi genom att sprida resultatet av undersökningarna ska öka medvetenheten och intresset för miljö i allmänhet och för Molkomsjön i synnerhet.

Vi ska slutredovisa projektet till Leader Närheten i Juli 2014. Det kan tänkas att vi efter detta samlar in ytterligare prover under sensommaren för att ha en komplett årscykel av data.

leader    narheten183    euflagga183

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *