MFVOF i Molkom

Fiskekort

Vill du fiska i Molkomsjön, så är du mycket välkommen!

MFVOF erbjuder tre olika typer av fiskekort för fiske i Molkomsjön.

 • Årskort for nät och långrevskort – 700 Kronor
  Detta är tillgängligt bara för Molkomsbor och ger rätt till nätfiske-långrevsfiske under perioden från islossning till isläggning, dock med förbud under perioden juni t.o.m. augusti for att fiskare som trollar inte ska fastna i näten. Kortet tillåter 2 nät per utlägg med maskstorlek minst 50 mm och vi vill att du inte har nät ute dygnet runt och på samma plats flera dagar i sträck
 • Årskort för annat fiske – 200 kronor
  Detta kort ger rätt till fiske med kastspö t.ex. genom trolling och mete. Om du trollar gäller regeln     1 vuxen fiskare – ett spö. Om du har barn med i båten sa är de välkomna att ha egna spön!!
 • Dagkort – 40 kr
  Detta kort avser också fiske med kastspö t.ex. genom trolling och mete. Om du trollar gäller regeln   1 vuxen fiskare – ett spö. Om du har barn med i båten sa är de välkomna att ha egna spön!!

Fiskekort kan du köpa hos:

 • Time Preem – Graningevägen 2 i Molkom, tel: 0553 – 10124
 • Victory Butik – Rörgatan 1 i Molkom, tel: 0553 – 10377

Du hittar våra försäljningsställen på  översiktskartan.

i-Fiske

dagskort

Nu kan Du även köpa dagkort för Molkomsjön digitalt. Fiskekortet är digitalt och kvitto levereras till dig som ePost och som ett vanligt SMS strax innan fiskekortet börjar gälla.

 • via SMS (Skicka ett SMS med texten FISKA 4E2 till 72456).

Du visar sen ditt fiskekort med hjälp av telefonen för våra tillsyningsmän.

Regler

Om du fångar gösar med en längd av mindre än 40 cm måste du släppa tillbaka dem. Det är förbjudet att fiska kräftor och det är strängt förbjudet att släppa i signalkräftor! Olagligt & olovligt fiske utan giltigt fiskekort anmäls och riskerar att beivras med böter

Övrig information

Vi uppskattar om du rapporterar fångst av stora fiskar gärna med foto till vår mail eller via mobil. E-mail: info@mfvof.com. telefon: 070-5438358 (Bengt Mossberg). Vi är intresserade av att få in rapporter om gösar över 3.5 kg, gäddor över 4 kg och abborrar över 1 kg. For öringar vill vi ha in rapport för alla fångade exemplar.

God Fiskelycka!!!